Paardrijlessen

(Voor kinderen tot 18 jaar)

Voor veel kinderen is paardrijden en alles wat daarbij komt kijken een aantrekkelijke vrijetijdsbesteding. Dit geldt zeer zeker ook voor ‘bijzondere’ kinderen: kinderen met stoornissen in het autisme spectrum (PDD-Nos, Syndroom van Asperger), ADHD, ADD, lichte lichamelijke of verstandelijke beperking, maar ook kinderen die gepest worden, erg timide of onzeker zijn.

Juist deze kinderen vinden het vaak lastig om te rijden in manegelessen. De groep is vaak groot en de aandacht van de instructeur moet verdeeld worden over meerdere kinderen. Daarom zijn er speciaal voor deze kinderen bij Zorgboerderij Winschoten paardrijlessen op maat. Voor sommigen is juist individueel les belangrijk, een ander is op zijn plaats in een iets grotere groep om de sociale vaardigheden te trainen.

Behalve rijden, mennen en longeren, is er ook aandacht voor de verzorging van de pony’s. Dat kan zijn: helpen met voeren, uitmesten, manen invlechten, zadels invetten, uitgebreid poetsen of gewoon lekker wandelen met de pony’s. Het belangrijkste is maximaal genieten en ontspannen bezig zijn de paarden en pony’s. Daarom duren onze lessen ook minimaal twee uur.

Neem contact op

Paardrijlessen voor (jong) volwassenen

Ook (jong) volwassenen genieten van paardrijden en de omgang met paarden. Dit geldt zeer zeker ook voor ‘speciale’ mensen ongeacht leeftijd en ervaring. Deze lessen zijn juist zo fijn vanwege de rust en het plezier van het omgaan met paarden. Geschikt voor iedereen die het niet leuk vindt of niet zo handig is in een grote groep: ASS (autisme spectrum), ADHD, ADD, lichte lichamelijke of verstandelijke beperking, burnout, psychische klachten maar ook voor een ieder die erg timide of onzeker is.

Wij geven les in dressuur, springen, mennen en longeren. Alle lessen worden gegeven op verschillende niveaus, van beginners to ruiters met jarenlange ervaring. Ook ruiters die onzeker zijn (geworden) kunnen bij ons terecht.

Neem contact op

Al onze lessen worden gegeven door erkend ORUN-instructrices, die ook bevoegd zijn als begeleider van (jong) volwassenen en kinderen met een beperking.