Welkom op de website van Zorgboerderij Winschoten, de instelling die deskundige zorg en onderwijs biedt aan kinderen met een beperking. Is dit de eerste website over zorgboerderijen die je bezoekt, op zoek naar een plek die past bij je kind met een autisme spectrum stoornis, of is het de zoveelste? We willen je hoop geven met de uitleg over onze benadering, en wij willen je laten weten dat onze benadering van zorg voor kinderen met ASS uniek is.

Autonomie voor ieder kind.

Zo zelfstandig mogelijk werken en leren in een veilige groene omgeving. Zorgboerderij Winschoten is meer dan een ‘oppas’. Onze dagbesteding is gericht op het leren omgaan met beperkingen ongeacht het leeftijd of niveau.

Lees meer

Goed functioneren in de maatschappij.

Zorgboerderij Winschoten biedt begeleiding aan kinderen én jongeren zodat terugkeer in de maatschappij en school weer mogelijk is. Daarbij ligt de focus op terug naar school gaan, omgaan met omgevingsfactoren, zelfvertrouwen en zelfinzicht.

Lees meer

Zien wat het kind nodig heeft.

Bij Zorgboerderij Winschoten gaan we uit van wat jóuw kind nodig heeft en passen we de manier van hulp aan op je kind, in plaats van slechts te kijken naar de diagnose. Een diagnose is het uitgangspunt, meer niet. Wij kijken naar je kind met in achtneming van de diagnose en maken daarbij gebruik van de methode die Colette de Bruin heeft ontwikkeld.

Lees meer

Voor ons hebben de kinderen geen beperking, we maken ze zich bewust van hun eigen kracht. Wil je meer informatie over onze werkwijze?

Bel nu met medewerker