Zorgboerderij Winschoten biedt speciaal onderwijs en begeleiding aan kinderen én jongeren zodat terugkeer in de maatschappij en school weer mogelijk is. Daarbij ligt de focus op terug naar school gaan, omgaan met omgevingsfactoren, zelfvertrouwen en zelfinzicht. Je kind komt in balans, leert zijn kwaliteiten herkennen en komt in zijn kracht te staan. Dat is het doel waar we in verschillende fases naartoe werken.

Kansen leren en zien.

Naast creatieve therapievormen spelen de dieren, en met name de paarden, bij speciaal onderwijs op Zorgboerderij Winschoten, een belangrijke rol. Samen met de andere kinderen, leert ieder kind, dus ook jouw kind, opdrachten tot een goed einde te brengen. En fouten bestaan niet, alleen maar kansen! Je kind hoeft niet te werken in een homogene groep, dat kan ook individueel en juist dit is het fijne van onze methode; Ieder kind werkt aan en met zijn of haar eigen specialisme, onder begeleiding van onze medewerkers. Ieder gespecialiseerd en afkomstig uit verschillende vakgebieden. Heb je vragen of wil je hier meer over weten?

Bellen met medewerker

Therapievormen

Verschillende vormen van therapie. Wij zíen je kind en bieden ondersteuning waar en op het tempo dat specifiek jouw kind nodig heeft. We bieden je kind cognitief en sociaal emotionele therapie en sluiten aan bij de zorgvraag.

Heeft jouw kind een indicatie? Klik op de voor jouw passende link voor meer informatie.

Equitherapie

De basis, tevens hulpmiddel van Zorgboerderij Winschoten is de groene omgeving in combinatie met de dieren. Equitherapie, therapeutisch paardrijden levert een belangrijke bijdrage aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind. Hierbij is het paard voor ons een hulpmiddel dat fungeert als co-therapeut bij onze behandelwijze. Een paard is sensitief en helpt ons specialisten om je kind te lezen. Daarnaast wordt je kind zich bewust van zijn ‘verbeterpunten’ en krijgt zo het inzicht wat hij kan doen om de uitdaging voor dit verbeterpunt aan te gaan. Paardrijden en alles wat daarbij komt kijken is een heerlijke, fijne, bevrijdende vrijetijdsbesteding. Op een laagdrempelige manier helpen wij ‘unieke’ kinderen: kinderen met stoornissen in het autisme spectrum.

PDD-Nos, Syndroom van Asperger, ADHD, ADD, lichte lichamelijke of verstandelijke beperking, maar ook kinderen die gepest worden, die erg timide of onzeker zijn heten we van harte welkom op onze Zorgboerderij Winschoten.

Ieder kind is uniek en krijgt het onderwijs, zorg en begeleiding die past bij de persoonlijkheid. We leveren maatwerk op ieder gebied. Ook jóuw kind is ons specialisme.

Maak kennis met het team.